Als gemeente hebben we in het verleden zendelingen en evangelisten in binnen- en buitenland mogen ondersteunen en uitzenden. Momenteel ondersteunen we Daniël Sebök bij zijn plannen om in april 2013 voor twee jaar naar Recife in Brazilië te gaan met Jeugd met een Opdracht.

Daniël over zijn missie in Brazilië:Daniel Sebok
“Brazilië heeft 200 miljoen inwoners en economisch gaat het momenteel voor de wind. Desondanks is het sociale systeem nog zeer onrechtvaardig. Eigenlijk profiteert alleen de midden- en bovenklasse van de voorspoed. De kloof tussen arm en rijk wordt groter en er wonen miljoenen mensen in sloppenwijken waar niet naar omgekeken wordt. Het gevolg hiervan is dat kinderen in uitzichtloze situaties opgroeien. Vaak zijn ze ongewenst en belanden ze op jonge leeftijd op straat als zwerfkinderen. Hier worden ze verder aan hun lot overgelaten.

Straatkinderen in BrazilieJeugd met een Opdracht is een internationale organisatie met wereldwijd meer dan 20.000 vrijwilligers werkzaam. In Recife is de organisatie vooral actief met het werk onder deze straatkinderen. Het doel is om deze kinderen van de straat af te krijgen en ze weer hoop en een toekomst te geven. Dagelijks gaan teams de straat op om een relatie met deze jongeren te bouwen. Vervolgens kijken ze of deze jongens van de straat af willen. Als dit zo is, komen ze in een opvangtehuis waar ze een langdurig traject ingaan. Hierin worden deze jongens voorbereid om terug te keren in de samenleving.

Ik zal me gaan aansluiten bij deze organisatie. De eerste zes maanden zullen bestaan uit het krijgen van training. Omdat Jeugd met een Opdracht in Recife ook op andere gebieden actief is, zal ik tijdens dit half jaar meelopen met de andere onderdelen. Zo kan ik overal wat van meekrijgen, om vervolgens te zien wat echt bij me past. Na deze periode sluit ik me aan bij één van deze onderdelen.”

Ondersteun Daniël
We vragen uw gebed voor zijn voorbereidingen. U kunt Daniël volgen via zijn website. Via onderstaande gegevens kunt u hem financieel ondersteunen.

Stichting Christengemeente Gorinchem
39.50.03.709
o.v.v. Daniel Sebok