Rehobothkerk GorinchemToen de Christengemeente in Giessen/Rijswijk begin jaren 80 ‘onhoudbaar’ groot werd, is in 1982 in Gorinchem een zustergemeente opgericht. Een flink aantal gemeenteleden kwam uit deze regio.

De eerste tien jaar bracht de gemeente door in verschillende Gorinchemse scholen. In deze periode ontwikkelde de gemeente zich verder en groeide in omvang. Zo ontstond het verlangen naar en behoefte aan een eigen gebouw. Waar verdere groei mogelijk was en elke (leeftijds)groep een eigen plek kon krijgen.

Het aankopen van de Rehobothkerk in het hartje van Gorinchem was geen vanzelfsprekende keuze. Toch kozen de gemeenteleden unaniem om deze monumentale kerk uit de 20e eeuw te kopen. Een flinke verbouwing was noodzakelijk, maar na deze bouwactiviteiten werd het gebouw in 1992 in gebruik genomen. Sindsdien komt Christengemeente Gorinchem iedere zondagmorgen samen in de Rehobothkerk en dient het gebouw voor tal van andere gemeenteactiviteiten, zoals kindernevendiensten, clubs, Bijbelstudies, bidstonden, vergaderingen, concerten, bruiloften etc.